PSD nu va susține niciun guvern minoritar condus de PNL sau de USR PLUS

Realizator: Opoziția consideră că demiterea lui Vlad Voiculescu este perfect justificată. Deputatul PSD ALexandru Rafila spune că partidul său a cerut, în repetate rânduri, schimbarea ministrului sănătății pentru modul în care a gestionat criza medicală.
Alexandru Rafila: Consider că este un gest de responsabilitate al prim-ministrului, vine târziu, este adevărat. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni, în mod evident a dus la pierderea controlului pandemiei și probabil că, văzând acest lucru, prim-ministrul a acționat. Eu nu cred că Uniunea Salvați România PLUS va ieși de la guvernare, au interese foarte mari în zona economică și acest lucru se răsfrângea, probabil, și asupra Ministerului Sănătății. Oricum, în politică totul este posibil. Important este ca România să beneficieze de un guvern stabil și de un guvern competent.
Realizator: PSD nu va susține niciun guvern minoritar condus de PNL sau de USR PLUS și exclude categoric orice scenariu de acest fel. Într-un comunicat de presă, social-democrații susțin că președintele Klaus Iohannis și cele trei partide din arcul guvernamental sunt responsabile de criza pe care au creat-o. PSD mai arată că alegerile anticipate reprezintă singura soluție, dacă președintele României nu va reuși să medieze situația.#HUN/rjurubita/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (15 aprilie)