USR PLUS a anunţat că nu îl mai susţine pe premierul Florin Cîţu

Realizator: Decizia premierului a provocat tensiuni majore în coaliţia de guvernare. USR PLUS a anunţat că nu îl mai susţine pe Florin Cîţu şi cere retragerea încrederii acordate şefului executivului. UDMR spune, însă că este atribuţia premierului de a face remanieri guvernamentale şi că o criză politică este de neacceptat. Reporterul RRA Amalia Bojescu a urmărit declaraţiile liderilor coaliţiei de guvernare:
Reporter: Această decizie de demitere, spunea liderul alianţei, Dan Barna, a fost unilaterală şi imatură, luată fără a se consulta cu partenerii de guvernare. Mai mult, alianţa USR PLUS îi reproşează lui Florin Cîţu că a luat această decizie fără a face o evaluare a activităţii ministrului Voiculescu:
Dan Barna, vicepremier: Nu a existat nicio consultare anterioară legată de o astfel de decizie. Este o decizie prin care din acest moment premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea alianţei USR PLUS.
Reporter: În opinia lui Dan Barna, această decizie aruncă actuala coaliţie de guvernare într-o criză majoră. Anterior, liderul PNL, Ludovic Orban, spunea că demiterea lui Vlad Voiculescu nu afectează coaliţia de guvernare, iar decizia premierului a fost corectă:
Ludovic Orban: Pentru PNL nu există o altă soluţie politică de guvernare decât actuala coaliţie de guvernare şi că din punctul nostru de vedere această decizie a domnului prim-ministru Florin Cîţu este o decizie, care nu are nicio legătură cu decizia noastră politică fermă de a menţine actuala coaliţie de guvernare.
Reporter: Partenerii de guvernare, cei de la UDMR acceptă decizia de demitere ca fiind prerogativa premierului şi susţin în continuare coaliţia, întrucât şi-au asumat responsabilitatea guvernării, spunea liderul UDMR, Kelemen Hunor./lcoman#HUN/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (15 aprilie)