Vitamina K încetineşte îmbătrânirea

Vitamina K este responsabilă pentru evoluţia normală a multor procese importante în organism, fiind implicată în sinteza proteinelor care afectează capacitatea sângelui de a se coagula normal. În plus, vitamina K influenţează rinichii şi funcţionarea normală a sistemului imunitar. De asemenea, întăreşte oasele şi cartilajul articular.
Vitamina K previne dezvoltarea osteoporozei la bătrâneţe. Această vitamină joacă, de asemenea, un rol important în menţinerea tinereţii şi frumuseţii. Alimentele bogate în vitamina K sunt spanacul, salata, pătrunjelul, varza albă, varza de Bruxelles şi conopida, broccoli şi alte legume cu frunze verzi. Ficatul, tărâţele de grâu, kiwi, bananele, ouăle, laptele sunt, de asemenea, bogate în vitamina K. Aportul zilnic recomandat de vitamina K este de circa 120 mcg pentru adulţi şi între 30 şi 75 de mcg pentru copii şi adolescenţi./ddaniela

www.zdrave.to – 15 aprilie