Anunţ al secretarului de stat din Minsterul Sănătăţii, Andrei Baciu, privind paturile de ATI

Realizator: Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a anunţat că au fost identificate şi operaţionalizate până astăzi 12 paturi suplimentare la ATI. El a spus că soluţiile au fost găsite după întâlnirile avute cu şefii DSP-urilor şi cu mangerii spitalelor, care tratează pacienţii bolnavi de COVID-19:
Andrei Baciu: Au fost identificate şi operaţionalizate până astăzi 12 paturi suplimentare de ATI, nouă la Constanţa, unul în Bolintin Vale şi două în Bucureşti, alte patru paturi de terapie intermediară vor primi aviz în cursul zilei de astăzi, la Spitalul Cantacuzino, iar pentru perioada următoare au fost identificate la fel 73 de paturi de ATI, care pot fi operaţionalizate şi vor fi operaţionalizate, împreună cu alte 14 paturi de terapie intermediară, cum spun, pentru perioada următoare, pe de o parte. Pe de altă parte, spre exemplu, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” vor suplimenta numărul de paturi de la ATI cu 20, la fel au pregătit un centru de evaluare a pacienţilor, tocmai pentru a degreva activităţile din UPU, tocmai pentru a putea sprijini şi mai departe toţi pacienţii care se prezintă. A fost nevoie şi de doi medici radiologi, care să vină în sprijinul punerii diagnosticului. Aceştia au fost transferaţi de la Spitalul Colentina. La Spitalul Bagdasar Arseni va fi operaţionalizată cam în două săptămâni o UPU foarte modernă, care a fost construită cu sprijinul autorităţilor locale. Vorbim de 27 de paturi de primiri urgenţe, care la fel vor degreva sarcina de pe UPU de la Bagdasar Arseni.
Realizator: Andrei Baciu a mai spus că săptămâna viitoare vor sosi în România alte 14 mii de fiole dintr-un medicament necesar tratării pacienţilor cu COVID-19. transmite redactorul RRA Adriana Turea./lcoman/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (16 aprilie)