Declaraţii ale premierului Florin Cîţu, privind unele acuzaţiile grave la adresa sistemului de sănătate

Realizator: Premierul Florin Cîţu afirmă că actuala guvernare este una solidă şi funcţională şi că acest lucru se vede în cifrele, care arată creşterea economică, dar şi în aprecierile instituţiilor internaţionale care au încredere în actualul cabinet. Premierul a refuzat să comenteze recentele acuzaţii grave legate de starea sistemului de sănătate formulate de Vlad Voiculescu, arătând că este criticat zilnic de opoziţie şi că acum acestor voci li se alătură şi cea a fostului ministru al sănătăţii:
Florin Cîţu: Nu comentez declaraţii ale unei persoane care acum este în opoziţie. E complicat! Repet, nu comentez nici ce spune domnul Ciolacu în fiecare zi. Eu am fost foarte transparent şi în şedinţa de luni de coaliţie. De mai multe ori am prezentat situaţia, au fost făcute evaluări, dar în şedinţa de luni din coaliţie am spus foarte clar şi au fost de acord cei trei preşedinţi de partid că în ceea ce priveşte membrii cabinetului este un atribut constituţional al premierului. Mai departe, aşa cum am spus, eu îi cer public vicepremierului Dan Barna, care este coordonatorul Ministerului Sănătăţii şi a fost de la începutul anului, să ne spună dacă ştia despre aceste lucruri şi ce măsuri a dispus şi îi cer acest lucru să prezinte în şedinţa de guvern.
Realizator: Vicepremierul Dan Barna a precizat chiar cu puţin timp în urmă într-o postare pe Facebook că s-a transmis încă de ieri o notă de informare premierului Florin Cîţu privind situaţia în analiză la Ministerul Sănătăţii legată de metodologia de înregistrare a deceselor de COVID-19. El afirmă că a făcut acest lucru, după ce a primit informaţii privind posibile inadvertenţe în modul de raportare a persoanelor decedate de COVID-19 în cele două baze de date folosite de autorităţi./lcoman/pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 aprilie)