Putem să atingem ţinta de cinci milioane de persoane vaccinate la finalul lunii mai sau la 1 iunie (Florin Cîţu)

Realizator: Premierul Florin Cîţu a anunţat cu puţin timp în urmă, la Cluj, că se aşteaptă ca la începutul lunii iunie România să atingă ţinta de 35% persoane vaccinate din totalul populaţiei, ceea ce va permite redeschiderea treptată a economiei. El a mai spus că o populaţie poate fi considerată în general imunizată la o rată de vaccinaţi de 70%, ceea ce în cazul României înseamnă 10 milioane de oameni. Florin Cîţu le-a cerut românilor să meargă să se vaccineze pentru că acum există suficiente doze:
Florin Cîţu: Avem acum dozele necesare de vaccin, pentru a face şi centre de vaccinare drive-thru. Putem să transformăm câteva centre AstraZeneca în centre Pfizer şi vom oferi operatorilor de economici posibilitatea de a avea centre de vaccinare acolo unde doresc domniile lor, ca să poată să vaccineze personalul şi vom vedea dacă extindem această facilitate şi pentru medicii de familie. Putem să atingem ţinta de cinci milioane de persoane vaccinate la finalul lunii mai sau la 1 iunie. Trebuie doar să mergem să ne vaccinăm. Acum nu mai există nicio scuză. Avem vaccinuri.
Realizator: Premierul a mai precizat că România va mai trimite mâine în Republica Moldova încă 130 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19, ceea ce înseamnă că a fost onorată promisiunea de 200 de mii de doze trimise în total ţării vecine./lcoman/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 aprilie)