Israelul ridică, de duminică, obligația purtării măștilor de protecție în spațiile deschise

Israelul ridică de mâine obligația purtării măștilor de protecție în spațiile deschise, datorită succesului campaniei de vaccinare în masă. Tot mâine, sistemul de învățământ își reia complet activitatea în sălile de curs.

Reporter: Dragoș Ciocîrlan – Începând de duminică, israelienii nu vor purta măști în aer liber – a confirmat ministrul sănătății, Yuli Edelstein. În urma campaniei de vaccinare, acum nu mai sunt necesare – au apreciat experți în domeniul sănătății publice.

În prezent, riscul de a contracta coronavirusul e foarte redus. 63% din populația Israelului este deja vaccinată. Pragul pentru o imunizare în masă este de 66%. Nivelul morbidității în Israel, adică răspândirea cazurilor noi, e foarte redus datorită campania intense de vaccinare care a început la mijlocul lunii decembrie.

Prin urmare, vor fi relaxate mai multe restricții. Ministrul sănătății le-a cerut israelienilor să poarte masca de protecție, atunci când intră într-o clădire: ,,împreună vom menține morbiditatea scăzută“./lalexandrescu/cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 aprilie