Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a acuzat-o pe Maia Sandu de complot şi a cerut demisia acesteia

Partidul Socialiştilor, cel mai mare din Republica Moldova, a cerut demisia președintelui moldovean, Maia Sandu, acuzând-o de complot anticonstituțional, a declarat liderul partidului, fostul șef al statului moldovean, Igor Dodon, după încheierea ședinței Consiliului republican al partidului, care a avut loc duminică.

„Partidul Socialiştilor consideră că Maia Sandu a participat direct la complotul antistatal, antinațional și anticonstituțional împotriva țării noastre și al poporului său. Cerem demisia Maiei Sandu și desfăşurarea de alegeri prezidenţiale anticipate în Republica Moldova” – a scris Igor Dodon pe contul său de Facebook. Acesta a adăugat că partidul califică decizia Curții Constituționale, luată sub presiunea deschisă a șefului statului, „ca o lovitură de stat, cu scopul de a instaura în Republica Moldova un regim de guvernare extern, în interesele curatorilor de peste hotare”.

Socialiștii și-au exprimat neîncrederea faţă de actuala componență a Curții Constituționale și au cerut demisia a trei dintre membrii săi, în frunte cu președintele Domnica Manole, care exprimă neîncrederea față de actuala componență a Curții Constituționale din Moldova, ai cărei membri, în frunte cu președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, care „au devenit complici în uzurparea puterii în țară”, luând o decizie care îi permite Maiei Sandu dizolvarea Parlamentului” – a subliniat Igor Dodon. Potrivit afirmaţiilor sale, partidul continuă să insiste pe numirea lui Vladimir Golovatiuc în funcţia de prim-ministru, acesta fiind candidatul legitim al majorității parlamentare.

Fostul preşedinte moldovean a declarat că socialiștii, mai mult ca oricare alt partid, sunt pregătiți pentru alegerile parlamentare anticipate. „În același timp, suntem convinși că alegerile trebuie să aibă loc doar atunci când în Republica Moldova vor fi livrate cel puțin de 1,5 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 de calitate și când vor fi vaccinați cel puțin 600.000 de cetățeni moldoveni” – a subliniat Igor Dodon. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11180893/ssirbu/cpodea

www.tass.ru – 18 aprilie