Nouă județe și capitala rămân în zona roșie a incidenţei infectărilor cu SARS-CoV-2

Nouă județe și capitala se află în zona roșie, cu o incidență a infectărilor cu SARS-CoV-2 de peste 3 cazuri la mia de locuitori, potrivit datelor anunțate ieri de autorități. Județul Ilfov continuă să aibă cea mai mare rată de infectare: 5,66, care este însă în scădere, la fel ca și în București, care a ajuns la 5,19 cazuri la mia de locuitori. Au fost înregistrate 2.265 de cazuri noi de persoane infectate și 160 de decese asociate noului coronavirus. La Terapie Intensivă numărul pacienților aflați în stare gravă a scăzut din nou sub 1.500. Crește numărul pacienților vindecați de COVID-19 care au fost tratați la Terapie Intensivă, dar nu au ajuns să fie intubație. Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, Cristian Oancea, spune că rata de vindecare a acestor bolnavi se apropie de 50%, cu 10 procente mai mult decât acum câteva luni.
Cristian Oancea: Cumva se observă şi îmbunătăţiri în partea de vindecare. Dacă vorbim de formele intubate, acolo procentul rămâne la fel, de la 10-15% indice de supraviețuire. Dacă vorbim de formele de Terapie Intensivă care nu sunt intubate procentul intervine undeva la 40-45%. Era undeva la 30-35%, cam la o treime. Acum se /arată/ o îmbunătăţire.
Realizator: Situaţia rămâne încă tensionată în ceea ce privește numărul de locuri de la Terapie Intensivă pentru cei cu forme grave de COVID, după cum a tras atenția premierul Florin Cîțu. 12 noi paturi ATI au fost operaționalizate de joia trecută în România, iar în total în acest moment sunt libere doar 20 de astfel de locuri/atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 19 aprilie