Până acum în România au fost vaccinate împotriva coronavirus peste 2.600.000 de persoane

Mâine se mai deschid aproximativ 50 de cabinete noi de vaccinare anti-COVID-19 la nivel național, iar în zilele următoare vor deveni funcționeaze și centrele mobile de vaccinare organizate cu sprijinul Ministerelor Apărării și Internelor, care vor fi destinate imunizării persoanelor din zonele rurale.

La Constanța mai multe operatori economici din așa-numita industrie a ospitalității şi-au manifestat dorința de a accelera procesul de vaccinare a angajaților, în perspectiva deschiderii noului sezon estival. Prefectura le-a promis ajutor și va pune la dispoziția firmelor din HoReCa o adresa de email la care vor putea trimite tabele cu angajații care doresc să se imunizeze. Listele vor fi apoi centralizate şi li se va înlesni vaccinarea în perioada următoare. Corespondentul nostru, Sorin Cealera, transmite că, până acum, la nivelul județului Constanța au fost vaccinate aproape 123.000 de persoane, din care doar puțin peste 1.300 activează în hoteluri și restaurante.

În total, până acum în România au fost vaccinate împotriva coronavirus peste 2.600.000 de persoane, dintre care mai mult 1.600.000 de persoane au făcut și rapelul. De ieri până azi au fost imunizate aproximativ 75.000 de persoane, dar autoritățile vor să ajungă la peste 100.000 pe zi./cpodea/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 19 aprilie