50 de noi centre de vaccinare vor deveni operaționale

Realizator: Ritmul de vaccinare anti-COVID se va accelera din nou de astăzi, odată cu deschiderea de noi centru de imunizare și creșterea fluxurilor. Autoritățile spun că se vor putea administra zilnic 120.000 de doze de ser. Peste 2.675.000 de persoane au primit până acum cel puțin o doză de vaccin, iar peste 60% dintre acestea au făcut și rapelul. În privința centrelor noi, alte 50 vor deveni operaționale, iar la Timișoara platforma de programare permite de azi noapte rezervarea unui loc la orice oră pentru vaccinarea la centrul de la Spitalul Județean Timiș. Acesta a fost gândit să funcționeze nonstop încă de la deschidere, după cum transmite corespondenta RRA Alina Bujancă.
Reporter: Până acum acest lucru a fost posibil doar până la ora 20:00, chiar dacă personalul medical a fost la dispoziție 24 de ore din 24. Cu alte cuvinte, oricine găsește loc pe platformă se poate vaccina. Aici se folosește doar serul Pfizer. Centrul dispune de patru fluxuri de zi și patru de noapte, iar până acum au fost administrate aproximativ 500 de doze pe zi. Acesta a fost înființat în special pentru a ajuta persoanele care lucrează în trei ture ori vor să evite aglomerația din timpul zilei. Până la această oră a fost vaccinată aproximativ 10% din populația județului Timiș. Conform Platformei Naționale există peste 17.000 de locuri disponibile la vaccinare, iar pe lista de așteptare sunt înscrise mai puțin de 800 de persoane.
Realizator: În curând vor deveni funcționale și centrale mobile de vaccinare organizate cu sprijinul Ministerelor Apărării și Internelor. În aceste centre se vor putea imuniza persoanele din zonele rurale, pe baza listelor cu doritori întocmite de primării.#HUN./rpatulea/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (20 aprilie)