Ambasadorul SUA la Moscova a refuzat să părăsească Rusia, în ciuda recomandării MAE rus, potrivit portalului ”Axios”

Ambasadorul Statelor Unite la Moscova, John Sullivan, a refuzat să părăsească Rusia, în ciuda recomandării Ministerului rus al Afacerilor Externe de a pleca la Washington pentru consultări, relatează portalul american de ştiri ”Axios”. Potrivit surselor portalului ”Axios”, diplomatul John Sullivan este adeptul poziției de a nu părăsi Rusia până în momentul în care partea rusă nu-l va obliga să părăsească această ţară.
Președintele american Joe Biden a semnat joia trecută un decret privind introducerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei. Restricțiile impuse vizează atât persoane fizice, cât şi juridice.
Pe 14 aprilie, ambasadorul SUA la Moscova, John Sullivan, a fost invitat de către consilierul președintelui rus Vladimir Putin, Iuri Uşakov, la sediul Administraţiei Prezidenţiale Ruse. Sullivan a fost informat, a declarat o sursă din Ministerul rus de Externe, citată de Agenţia de presă RIA NOVOSTI, că dacă Statele Unite, după afirmaţiile președintelui american despre intenția de a îmbunătăți relațiile cu Rusia, adoptă noi sancțiuni, Moscova va reacționa în mod decisiv.
Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că asistentul președintelui rus, Iuri Uşakov, în cadrul întâlnirii cu ambasadorul american, i-a recomandat acestuia să plece la Washington pentru a purta consultări serioase și detaliate./vdraguta/ilapadat
(www.russian.rt.com – 20 aprilie)