Strategia pentru atragerea investiţiilor străine trebuie schimbată (Florin Cîţu)

Realizator: Premierul Florin Cîţu anunţă că vrea să schimbe strategia şi atitudinea în ceea ce priveşte atragerea investiţiilor străine. El a vorbit marţi despre eliminarea barierelor care au împiedicat investitorii să vină în România, legate în special de tratamentul proprietăţii private şi de numărul şi timpul necesar obţinerii diverselor autorizaţii. Ar trebui să profităm şi de faptul că Standard&Poor’s a modificat în sens pozitiv perpectiva de rating a ţării noastre, a mai spus premierul la o videoconferinţă privind piaţa de capital. Florin Cîţu a mai declarat că România trebuie să facă rapid tranziţia către o economie competitivă:
Flroin Cîţu: Este momentul să facem tranziţia şi trebuie s-o facem rapid către o economie competitivă, digitalizată, care promovează know-how, tehnologia, o economie modernă. Ăsta e momentul. Acum trebuie să facem tranziţia şi trebuie să facem tranziţia rapid, /nu/ trebuie s-o facem în 4 ani de zile. Aceasta este provocarea pentru noi. Fără o economie puternică, o economie care să fie competitivă în UE, dar şi la nivelul global, restul, tot ceea ce auzim în spaţiul public reprezintă doar promisiuni populiste.
Realizator: Premierul a mai spus că speră să fie cât mai curând finalizată şi aprobată strategia pieţei de capital şi a reafirmat că listarea companiilor de stat trebuie să fie o prioritate./lcoman/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 20 aprilie)