Vladimir Putin l-a felicitat pe Diaz-Canel pentru alegerea în funcţia de prim-secretar al PC din Cuba

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a felicitat marţi pe Miguel Diaz-Canel Bermúdez pentru alegerea sa în funcţia de prim-secretar al Partidului Comunist (PC) din Cuba. Mesajul de felicitare, semnat de liderul rus şi transmis, a fost postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale de la Kremlin. Preşedintele cubanez, Miguel Diaz-Canel, a fost ales luni prim-secretar al Partidului Comunist cubanez şi preia astfel ştafeta de la Raul Castro, care se retrage la vârsta de 89 de ani, a anunţat luni partidul.
„Vă rugăm să acceptați felicitările mele sincere cu ocazia alegerii dumneavoastră ca prim-secretar al Comitetului Central al Partidului Comunist din Cuba… Apreciem enorm de mult parteneriatul strategic dintre Rusia şi Cuba. Sper că prin eforturi comune vom asigura dezvoltarea în continuare a unui dialog bilateral constructiv, cooperare reciproc avantajoasă în toate domeniile, în beneficiul popoarelor noastre prietene”, se specifică în mesajul transmis de preşedintele Rusiei.
La 16 aprilie, primul secretar al Comitetului Central al Partidului Comunist din Cuba, generalul Raul Castro, a anunțat că va părăsi postul de lider al partidului. Ulterior, președintele cubanez Miguel Diaz-Canel a fost ales prim-secretar al Comitetului Central al Partidului Comunist. Această decizie a fost luată de participanții celui de-al VIII-lea Congres al partidului de guvernământ.vdraguta/ilapadat

(www.russian.rt.com – 20 aprilie)/