Temele discutate în şedinţa de guvern

Realizator: Pentru accelerarea campaniei de vaccinare premierul Florin Cîţu va discuta în zilele următoare cu prefecţii, cu primarii, cu şefii de consilii judeţene, dar şi cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei, pentru că, a argumentat şeful guvernului, este nevoie ca toată lumea să se implice. Declaraţia a fost făcută după şedinţa pe care guvernul a avut-o astăzi şi despre care are detalii Andrei Şerban:
Reporter: Guvernul a adoptat în şedinţa de astăzi o OUG prin care este prelungit mandatul conducerii Institutului Cultural Român, care expira duminică, până la numirea unei noi conduceri.
La sfârşitul şedinţei, premierul Florin Cîţu a precizat că în noaptea Paştelui Ortodox circulaţia persoanelor este liberă, dar trebuie să fie respectate măsurile de protecţie socială:
Florin Cîţu: În acea noapte din punctul nostru de vedere este foarte important să păstrăm aceste reguli: mască, distanţare socială şi dezinfectant. În afară de circulaţie, totul este închis, deci nu există restaurante, petreceri. Toate petrecerile sunt închise. Din punctul acesta de vedere doar al petrecerilor va fi o noapte normală. Dar în ceea ce priveşte circulaţia, nu va fi nevoie de o declaraţie în acea noapte.
Reporter: Guvernul a mai adoptat în şedinţa de astăzi o hotărâre privind nivelul alicaţiilor de hrană pentru pacienţii din spitalele publice. Documentul elimină tarifele maximale în ceea ce priveşte norma de hrană şi stabileşte că alocaţiile de hrană pot să crească dacă conducerile spitalelor găsesc alte surse de finanţare în afara bugetului de stat şi al bugetului asigurărilor sociale de stat. O altă hotărâre de guvern aprobă bugetul din acest an al fondului pentru mediu. Acest buget va permite lansarea programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus, din 26 aprilie./lcoman#HUN/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (21 aprilie)