Ambasadorul SUA la Moscova, John Sullivan, a părăsit reședința sa din capitala Rusiei

Ambasadorul Statelor Unite la Moscova, John Sullivan, a plecat de la reședința sa Spaso House, din Moscova, relatează Agenţia de presă TASS.

Agenţia de presă TASS mai menţionează faptul că, potrivit unor informaţii neconfirmate, diplomatul s-ar fi îndreptat către aeroport, de unde are programat un zbor cu destinaţia Washington. Trei valize au fost încărcate în mașina ambasadorului, după care acesta a urcat în mașină și a ieșit pe porțile reședinței Spaso House. Pe data de 20 aprilie, Sullivan a confirmat că se va deplasa la Washington pentru consultări. Casa Albă a explicat, într-un comunicat, că ambasadorul va reveni în curând la Moscova, după vizita la Washington. Pe 14 aprilie, ambasadorul SUA la Moscova a fost invitat la sediul Administraţiei Prezidenţiale Ruse, unde a avut o întrevedere bilaterală cu Iuri Uşakov, asistent al președintelui rus, Vladimir Putin.

După cum a remarcat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, asistentul prezidenţial Iuri Uşakov i-a recomandat ambasadorului american Sullivan să plece la Washington pentru a purta consultări serioase și detaliate, după sancțiunile antirusești aplicate de SUA la adresa Rusiei./vdraguta/cpodea

Agenţia de presă TASS – 22 aprilie