Ambasadorul Bunăvoinței pentru UNICEF David Beckham, în fruntea eforturilor globale de vaccinare în Săptămâna Mondială a Imunizării

Partenerii globali au promis o donație de 1 dolar pentru fiecare apreciere, distribuire sau comentariu la postările de pe platformele de socializare în care este menționat UNICEF folosind hashtag-ul #VaccinesWork până la finalul lunii aprilie

BUCUREȘTI, 23 aprilie 2021 – Ambasadorul Bunăvoinței pentru UNICEF și inițiatorul Fondului 7 pentru UNICEF, David Beckham, se află în fruntea unei acțiuni globale menite să inspire încredere în vaccinuri și să încurajeze părinții din lumea întreagă să își vaccineze copiii împotriva unor boli mortale.

Într-un videoclip impresionantdifuzat înaintea Săptămânii Mondiale a Imunizării, Beckham vorbește despre renunțarea la activitățile de zi cu zi din cauza COVID-19, la îmbrățișarea membrilor familiei, la petrecerea timpului cu prietenii și cu cei dragi și încurajează părinții să se vaccineze pentru a fi în siguranță. Îndeamnă de asemenea familiile să se asigure că li se administrează copiilor lor vaccinurile de rutină pentru a-i proteja împotriva unor boli precum difteria, rujeolași poliomielita.

În ultimul an, COVID-19 ne-a arătat cât de multe lucruri nu le apreciem la justa lor valoare, reamintindu-ne totodată de puterea vaccinurilor”,a declarat Beckham. „Vaccinurile funcționează, salvând milioane de vieți în fiecare an. Prin activitatea desfășurată alături de UNICEF, am aflat cât de importante sunt acestea pentru sănătatea celor dragi nouă. Totuși, sunt prea mulți copii în lume care nu au acces la vaccinările de rutină de care au nevoie pentru a fi protejați împotriva bolilor mortale. Din acest motiv, în Săptămâna Mondială a Imunizării din acest an, sunt foarte mândru că mă pot alătura UNICEF și partenerilor săi în demersul de a încuraja părinții să se vaccineze pe ei și pe copiii lor”.

Alături de Beckham, ambasadorii și susținătorii UNICEF Orlando Bloom, Sofia Carson, Olivia Colman, Angelique Kidjo, Jeremy Lin, Alyssa Milano, Jessie Ware și alții vor lua parte la o serie de conversații online despre vaccinuri, purtate inclusiv cu cadre medicale, cadre didactice și experți în vaccinuri din lumea întreagă. Cei care lucrează în prima linie în Benin, Indonezia, Iordania și Peru vor împărtăși din cunoștințele și din experiența lor practică pentru a ilustra importanța vaccinării copiilor împotriva bolilor mortale.

În vederea difuzării în mediul online a informațiilor legate de eficacitatea vaccinurilor, începând de astăzi, UNICEF se va alătura partenerilor și finanțatorilor globaliîn efortul de a mobiliza părinții, cadrele medicale și publicul larg să pledeze online în favoarea vaccinurilor. Pentru fiecare apreciere, distribuire sau comentariu la postările în care este menționat un cont de socializare al UNICEF și folosind hashtag-ul #VaccinesWork până la finalul lunii aprilie, Fundația Națiunilor Unite princampania Shot@Life șiFundația Bill și Melinda Gatesvor dona1 dolar către UNICEF –până la o sumă totală de 5 milioane de dolari–pentru a se asigura cătoțicopiiibeneficiază de vaccinurile vitale de care au nevoie.

După un an cu perioade de carantină, clase goale, vaccinări ratate, petreceri aniversare virtuale și cine în familie anulate, oameni din lumea întreagă primesc acum un vaccin împotriva COVID-19 sau așteaptă cu nerăbdare momentul în care îl vor primi. Ni se reamintește astfel cât de importantesunt și alte vaccinuri care ne permit să ne trăim viața de zi cu zi”,a afirmat directorul executiv al UNICEF, Henrietta Fore. „Cu toate că astăzi știm cu toții că vaccinurile împotriva COVID-19 sunt cea mai mare șansă de a reveni la o viață normală, pentru mult prea mulți copii din lumea întreagă ‘normalitatea’ înseamnă lipsa accesului la orice vaccin împotriva bolilor care pot fi prevenite. Nu aceasta este ‘normalitatea’ la care ar trebui să revenim”.

Anual, la nivel mondial, 14 milioane de sugari și de copii nu beneficiază de niciun vaccin împotriva bolilor care pot fi prevenite, mulți dintre ei trăind în localități rurale izolate, în zone de conflict sau mahalale, fără acces la alte servicii medicale esențiale. În ultimul an, pandemia de COVID-19 a înrăutățit și mai mult situația, perioadele de carantină impuse de pandemie și perturbarea lanțului de aprovizionareamenințând să provoace în rândul copiilor o creștere devastatoare a deceselor care pot fi prevenite.

Săptămâna Mondială a Imunizării – sărbătorită anual în ultima săptămână a lunii aprilie – dorește să promoveze utilizarea vaccinurilor în vederea asigurării unei protecții împotriva maladiilor pentru persoanele de toate vârstele.Cu tema ‘Vaccinurile ne apropie’, Săptămâna Mondială a Imunizării din 2021 va îndemna la un angajament mai puternic în domeniul imunizării la nivel global cu scopul de a promova importanțavaccinării pentru a-i aduce pe oameni împreunăși pentru îmbunătățirea sănătății și a bunăstării întregii populațiipe tot parcursul vieții, indiferent de locul în care se află.

Conversațiile online cu Ambasadorii UNICEF vor fi distribuite pe FacebookșiInstagram, putând fi de asemenea descărcateaicipe durataîntregii Săptămâni Mondiale a Imunizării.

 

Despre UNICEF

UNICEF este prezent în România și în alte 190 de țări și teritorii pentru a promova supraviețuirea și dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescență. În România, UNICEF lucrează  împreună cu actori cheie precum Guvernul, Parlamentul, autorități locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naționali și internaționali și mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educație timpurie de calitate și la școală, pentru protejarea adolescenților și monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecție socială și pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor. Pentru mai multe informații despre UNICEF și activitatea sa, vizitațihttps://www.unicef.org/romania/ro.

Urmăriți UNICEF în România pe Facebookși Instagram.

 

DespreFundația Națiunilor Unite

Fundația ONU este o organizație caritabilă independentă, înființată cu scopul de a deveni un partener strategic pentru Organizația Națiunilor Unite în efortul de a răspunde celor mai mari provocări ale omenirii, de a crea inițiative intersectoriale în vederea soluționării problemelor de amploare și de a genera progrese la nivel global. Aflați mai multe la adresa https://unfoundation.org/.

Despre Shot@Life

Shot@Life este o campanie de advocacyla nivel comunitar desfășurată de Fundația Națiunilor Unite, promovând imunizareacopiilor la nivel global ca unul dintre cele mai eficiente moduri de a salva viața copiilor din lumea întreagă. Mobilizăm publicul larg, membrii Congresului, companiile și partenerii din cadrul societății civile — prin activități de educare a publicului și de advocacy la nivel comunitar — pentru a susțineși a investi în programe globale de imunizare a copiilor. Aflați mai multe pe paginawww.ShotAtLife.org.