Poliţia Capitalei va acţiona în zonele aglomerate, pentru a preveni răspândirea coronavirusului

Realizator: Georgiana Grosso – Pentru că se apropie sărbătoarea floriilor, magazinele din București nu se vor mai închide astăzi la ora 18:00, ci vor rămâne deschise până la 20:00, pentru a le permite locuitorilor capitalei să meargă la cumpărături. Se vor aplica însă celelalte reguli anticoronavirus: purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței între persoane. Este interzisă și deplasarea grupurilor mai mari de 6 persoane, iar la sfârșit de săptămână polițiștii și jandarmii vor patrula în zonele în care este posibil să se producă aglomerație – a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Ciprian Romanescu.

Ciprian Romanescu: Poliția Capitalei va acționa în zonele aglomerate, cum ar fi centre comerciale, piețe. Poliția Capitalei va acționa cu efective și în zonele lăcașurilor de cult și ale cimitirelor, dar și în zonele de agrement, cum ar fi zonele destinate efectuării picnicurilor sau grătarelor. Aici amintim Pădurea Băneasa, zona Lacului Morii, zona Lacului Văcărești. Polițiștii vor fi prezenți în astfel de locații. Scopul nostru nu este să amendăm, ci să prevenim răspândirea virusului.

Realizator: Reporterul Atena Teognoste ne-a mai transmis că polițiștii se așteaptă ca ieșirile din capitală să se aglomereze, astfel că Poliția Rutieră va fi prezentă în trafic pentru a fluidiza circulația.#HUN/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 aprilie