La Timişoara continuă „Maratonul vaccinării”

La Timișoara continuă „Maratonul vaccinării”, eveniment prin care autoritățile și-au propus să imunizeze 10.000 de oameni în trei zile. De ieri după-amiază și până luni dimineață, cu program non-stop, se administrează prima doză din serul Pfizer-BioNtech la cabinetele deschise în Centrul Regional de Afaceri. Cei care doresc să se vaccineze trebuie fie să se programeze pe platforma online, fie să se prezinte direct la centru, cu un act de identitate. După cum a constatat la deschiderea evenimentului corespondentul RRA Alina Bujancă, interesul timișorenilor este destul de mare.
Reporter: Sute de persoane s-au așezat la coadă cu mult timp înainte de deschidere pentru a se imuniza la Centrul Regional de Afaceri, unde au fost pregătite peste 13.000 de doze de vaccin Pfizer. Cum vi se pare acest maraton?
-: Benefic, pentru că sunt oameni care încă așteaptă să fie vaccinați.
-: Am avut o programare, am ratat-o şi vreau să beneficiez de asta.
Reporter: De ce credeţi că este important să vă vaccinaţi?
-: Pentru sănătatea noastră, pentru sănătatea celor din jur.
-: Sunt îngrijitor de bătrâni pentru Austria și am nevoie de acest vaccin, pentru că altfel nu mai pot călători.
Reporter: V-aţi vaccinat?
-: Da.
Reporter: Organizarea cum a fost?
-: Foarte aglomerat. Nu mă așteptam. Foarte multă lume.
-: Dar, în rest, când deja s-a intrat înăuntru, voluntarii şi-au făcut datoria.
Reporter: Acţiunea este organizată de voluntari. Peste 200 de medici de la toate spitalele din oraș și 300 de studenți la medicină vor asigura non-stop, în ture, funcționarea celor 30 de fluxuri de vaccinare.
Dorel Săndesc, medicul și inițiatorul acțiunii, vicepreședintele Societății Române de ATI: Este un gest pe care, iată, comunitatea medicală îl face față de concetățenii săi, un gest de empatie, un gest de solidaritate și de responsabilitate. Vrem, ca doctori ce suntem, să resuscităm spiritul vaccinării.
Reporter: Rapelul va avea loc la 21 de zile și va fi asigurat printr-un eveniment similar la Sala Olimpia. Maratonul se va încheia luni dimineață, la ora 8:00./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 aprilie