Restricţiile se prelungesc în Bucureşti pentru perioada următoare

Realizator: La Bucureşti restricţiile se prelungesc pentru perioada următoare, deşi rata de incidenţă a scăzut sub patru la mia de locuitori – a decis, sâmbătă, Consiliului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă. Vor fi însă câteva excepţii în perioada Paştelui Ortodox şi a Ramadanului – a explicat prefectul Capitalei, Alin Stoica:
Alin Stoica: Vinerea viitoare, pe 30, avem program cu publicul până la ora 20:00, în noaptea de Paște, circulație liberă toată noaptea și în noaptea de Ramadan, adică 8 spre 9, circulație liberă toată noaptea. Dar circulația este doar pentru a merge și a ne întoarce de la lăcașurile de cult, nu este circulație liberă oriunde. Referitor la alte măsuri, nu, sunt aceleași măsuri pe care le avem în vigoare în ultimele două săptămâni, care se prelungesc, cu derogările pe care le-am amintit.
Reporter: Şi mai interesează dacă au voie să se ducă la alte biserici, mai departe decât casa de domiciliu?
Alin Stoica: Există o recomandare că ar fi bine să mergem la bisericile care sunt în zona noastră, adică acolo unde e părintele paroh pe care îl cunoaștem, dar nu este interzis, de exemplu, să mergem la o mănăstire, dacă dorim să mergem la o mănăstire, dar trebuie să avem grijă că în Ilfov mai sunt localități care sunt carantinate.#HUN/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (25 aprilie)