Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a hotărât o serie de relaxări pentru Bucureşti

Realizator: Peste 80.800 de persoane au fost imunizate în ultimele 24 de ore – a anunțat Comitetul de Coordonare a Vaccinării. Peste 62.000 au primit serul Pfizer, peste 9.000 Moderna și aproape 9.600 cel de la AstraZeneca. S-au înregistrat 38 de reacții adverse. Între timp, 1.256 de cazuri noi de COVID-19 au fost raportate astăzi în România. Au fost anunțate 117 decese, iar la terapie intensivă sunt acum 1.354 de pacienți. Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la mia de locuitori, este între 3,5 și 3 pentru București, Ilfov și Cluj, în restul județelor valoarea acestui coeficient fiind sub trei.
Odată cu scăderea ratei de infectare, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a hotărât o serie de relaxări pentru capitală.
Prefectul Bucureştiului Alin Stoica: Hotărârea CMBSU este aceea previzibilă, de altfel, conform hotărârii de guvern, de a permite operatorilor economici să desfășoare programul cu publicul în toate zilele săptămânii, între orele 5:00 – 21:00 și de a ne permite nouă să ne deplasăm în afara domiciliilor, în perioada 5:00 – 22:00 în fiecare zi a săptămânii. De asemenea, nu mai există interdicția aplicată sălilor de sport, fitness de a funcționa. Restul măsurilor rămân în continuare în vigoare, cel puțin până la momentul la care incidenţa va scădea sum 3 la mie, ceea ce ne dorim cu toţii.#HUN./rpatulea/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (26 aprilie)