Ministrul Cristian Ghinea a declarat că va continua discuțiile cu CE pe toate proiectele și componentele PNRR

Realizator: România va propune Bruxellesului amânarea cu o lună, până la 31 mai, a depunerii Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – a anunțat, luni, ministrul investițiilor și proiectelor europene, Cristian Ghinea, după întâlnirea pe această temă cu președintele Klaus Iohannis. Oana Bâlă a urmărit declarațiile de după aceste discuții. Bună ziua.
Reporter: Bună ziua. Ministrul investițiilor și proiectelor europene, Cristian Ghinea, a declarat că va continua discuțiile cu Comisia Europeană (CE) pe toate proiectele și componentele PNRR. El a precizat că există acest gen de dialog al Comisiei Europene cu toate statele membre și este de părere că cele mai multe țări din Uniunea Europeană vor depune planurile naționale după 30 aprilie, printre acestea numărându-se şi Bulgaria, Olanda, Finlanda sau Polonia. Cristian Ghinea a spus că a covenit cu președintele Klaus Iohannis, cu premierul și cu ceilalți oficiali depunerea PNRR în data de 31 mai.
La rândul sau, vicepremierul Dan Barna a declarat că nu există nicio greșeală în ceea ce privește PNRR, fiind vorba doar despre o etapă de consultări. El a adăugat că acest program va aduce cele 30 de miliarde de euro, așa cum a fost prevăzut, și cum este gândit la nivel european și la nivelul fiecărui stat.#HUN/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (26 aprilie)