Radierea din circulaţie a unui autovehicul uzat pentru Programul Rabla se poate face fără a mai fi nevoie de prezența proprietarului la poliție

Realizator: Radierea din circulaţie a unui autovehicul uzat pentru Programul Rabla se poate face din oficiu, în baza certificatului de distrugere pe care îl transmite dealerul auto, fără a mai fi nevoie de prezența proprietarului la poliție – anunță Direcția Permise și Înmatriculări. De asemenea, tot dealerul poate face și înmatricularea noului autoturism în baza unui contract de mandat, o facilitate pentru a reduce birocrația și cozile de la ghișee. Explică pentru Radio România Rodica Popescu, purtător de cuvânt al Direcției Permise și Înmatriculări.

Rodica Popescu: În cazul vehiculelor noi, solicitarea înmatriculării, depunerea documentelor necesare acestei operațiuni, ridicarea plăcuțelor și a documentelor emise vor putea fi realizate de către operatorul economic în numele cumpărătorului, în baza unui contract de mandat încheiat între aceștia, fără a mai fi necesară, în acest sens, autentificarea unei procuri speciale de către notarul public.

Realizator: Reamintin că de ieri au început înscrierile pentru programele Rabla Clasic și Rabla Plus./geftene/gpodea