https://www.lanuovasardegna.it

După 32 de ani în paradis, Mauro Morandi, fost paznic la Budelli, părăsește insula cu plaje roz aflată în largul coastei Sardiniei și se stabilește în La Maddalena, într-un apartament închiriat, tot lângă mare.
De ani de zile, bărbatul supranumit „Robinson Crusoe” din Italia ocupa abuziv casa care aparținea companiei care l-a angajat ca paznic, Nuova Gallura S.R.L., care a intrat ulterior în faliment. Budelli a fost scoasă la licitație și cumpărată de statul italian în 2016.
Parcul Național al Arhipeleagulului La Maddalena a inițiat procedurile pentru demolarea lucrărilor ilegale efectuate în incinta clădirii pe care Morandi o ocupa. Înainte de aceasta, a finanțat și a efectuat o operațiune de recuperare și eliminare a materialelor acumulate de-a lungul anilor.
Morandi a anunțat că pleacă din Budelli chiar pe profilul său de Facebook. „Mă lupt de 20 de ani împotriva celor care vor să mă gonească, chiar dacă sunt susținut, psihologic și nu numai, de Budelli și de voi toți. Acum, însă, m-am săturat cu adevărat și voi pleca, sperând că în viitor Budelli va fi protejată așa cum am făcut eu timp de 32 de ani. La revedere, fete și băieți. Veți vedea în continuare fotografiile mele din alt loc, oricum toată Sardinia este frumoasă”, scrie bărbatul de 82 de ani, care alesese viața solitară într-unul dintre cele mai sugestive colțuri ale arhipelagului La Maddalena și din lume.
Apoi, dezvăluie: „Deocamdată voi merge în La Maddalena”. Acum câteva zile, Morandi își anticipase plecarea: „Va trebui să plec, mi-au spus că trebuie să facă niște lucrări în casa în care locuiesc”, și așa va fi.
În realitate, fostul profesor de educație fizică știe că trebuie să părăsească casa de mulți ani, de când Budelli a devenit proprietatea statului. Cel puțin din 2016.
Acum este istorie faptul că cea care ce se numește „casa îngrijitorului” a suferit schimbări și transformări de-a lungul deceniilor care, potrivit Parcului Național La Maddalena, cel puțin parțial au fost efectuate fără nicio permisiune. Din acest motiv, acestea trebuie demolate. Intervenții de demolare care nu pot fi realizate cu o persoană în interior.
Mai mult, așa cum a explicat în mod repetat Parcul Național La Maddalena, Morandi nu are dreptul să ocupe o structură publică, o condiție care până acum a pus în pericol instituția, responsabilă pentru siguranța locatarului din Budelli./oavram/ddaniela
https://www.lanuovasardegna.it/