Nişte americani au descoperit 46.000 de dolari în podul casei lor

Nişte locuitori ai oraşului Massachusetts (Statele Unite ) au reușit în cele din urmă să pună mâna pe tezaurul de 46.000 de dolari (aproximativ 38.000 de euro) ascuns în casa lor. Un zvon cu privire la aceşti bani circulase de ani de zile în familia lor. El menționa o cutie care conținea o pradă ascunsă undeva în casă „cu mult timp în urmă”. Ocupanții imobilului, care au decis să vândă proprietatea, au vrut să se asigure că nu vor lăsa nimic în urma lor, relatează site-ul Boston.com. Pentru a părăsi clădirea fără regrete, au decis să îl sune pe Keith Wille, un specialist local în detectarea metalelor. Bărbatul își oferă serviciile ca vânător de comori și colecționar de obiecte pierdute. Expertului i-a luat mai puțin de o oră pentru a vedea semnale promițătoare într-o zonă a podului casei.
Trecând o cameră în miniatură pe sub lamelele podelei, a observat prezența unei cutii albastre. Aceasta era acoperită cu pânze de păianjen și fusese așezată sub bucăți de lemn. Keith Wille a scoas cutia din ascunzătoarea și a forțat-o, descoperind astfel câteva zeci de mii de dolari în bancnote tipărite între anii 1930 și 1950. Extrem de bine conservate, acestea ar putea fi revândute colecționarilor pentru sume mult mai mari decât valoarea lor nominală.
Banii ascunşi în pod ar fi fost retraşi dintr-un cont bancar în 1958. Keith Wille a postat, miercuri, pe canalul său de YouTube un videoclip lung în care descrie această vânătoare de comori. Specialistul a explicat că locuitorii casei, precum și mai mulţi profesioniști, ar fi depus multe eforturi în trecut pentru a localiza prada, dar fără succes./rcostea

www.20minutes.fr – 27 aprilie