Peste 800 de persoane s-au vaccinat, vineri, la centrul drive-thru din Piața Constituției din București

Peste 800 de persoane s-au vaccinat, ieri, la centrul drive-thru din Piața Constituției din București, în cea de-a doua zi de când acesta a fost deschis. În prima zi autoritățile au anunțat că s-au imunizat 715 persoane, ceea ce a fost catalogat drept un succes, în condițiile în care estimările inițiale erau de 400 de persoane vaccinate pe zi. Centrul de vaccinare direct din mașină de la Piața Constituției va funcționa zilnic, până pe 12 septembrie, între orele 8:00și 20:00 şi are patru fluxuri. Serul care se administrează este cel de la compania Pfizer. În Capitală vor fi deschise și altele de vaccinare de acest tip, a anunţat, ieri, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. El a precizat că o astfel de activitate se desfășoară progresiv, pentru a nu apărea situații în care oamenii să stea foarte mult la coadă și în final să plece nevaccinatţi.
Valeriu Gheorghiţă: Pot să vă spun că de 1 mai sunt aproape 60.000 de persoane programate în platformă, lăsând la o parte persoanele care se vor prezenta şi se vor vaccina cu ocazia deschiderii acestor centre de tip drive-thru. La Cosntanţa, de pildă, se vor deschide două fluxuri noi de vaccinare pentru turiştii care merg pe litoral şi care se pot vaccina la fel, fără programare, direct cu cartea de identitate. Vor primi vaccin de la compania Pfizer.
Realizator: Premierul Florin Cîțu le-a mulțumit tuturor românilor care au mers și s-au vaccinat din mașină la centrele drive-thru din toată țara. El a scris pe Facebook că avem toate condițiile să atingem ținta de 5 milioane de persoane vaccinate până la data de 1 iunie.#HUN/denisse

RRA – 1 mai