Analiza Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă în şedinţa săptămânală de guvern

Realizator: O evaluare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă se află pe agenda şedinţei săptămânale de guvern programată pentru miercuri, la ora 13:00. Premierul Florin Cîţu şi echipa sa ar urma să continue analiza acestui document pentru a-l pune în acord cu recentele recomandări ale Comisiei Europene. Are detalii redactorul nostru Andrei Şerban:
Reporter: Premierul Florin Cîţu ar putea să continue miercuri, în şedinţa săptămânală a executivului, alături de miniştrii din cabinetul său, analiza Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Documentul este negociat în această perioadă cu Comisia Europeană, care a făcut unele sugestii, pe care guvernul român vrea să le armonizeze cu intenţiile sale. Recent, premierul Florin Cîţu a dat asigurări că planul românesc va absorbi toate fondurile europene, care sunt puse la dispoziţia ţării noastre:
Florin Cîţu: Este momentul să accelerăm lucrurile. Avem câteva detalii de pus la punct. Sunt sigur că vom avea un PNRR care să reprezinte interesele României de dezvoltare în perioada următoare şi vom vedea, bineînţeles. Sunt mai multe discuţii, dar sunt sigur că vom avea un PNRR bun, un PNRR prin care vom atrage toate sumele alocate României.
Reporter: Tot în şedinţa de miercuri este posibil ca premierul să continue evaluarea miniştrilor săi. El a anunţat că îi va evalua pe miniştri trimestrial pentru a vedea în ce măsură aplică programul de guvernare. Premierul a explicat că a întârziat cu această evaluare, pentru că vrea să stabilească foarte clar mecanismul ei şi astfel să evite viitoare discuţii pe această temă./lcoman/pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 5 mai)