Mourinho este noul antrenor al echipei AS Roma pentru sezonul viitor

Jose Mourinho va fi noul antrenor al Romei, începând din sezonul 2021-22, anunţă clubul Giallorossi, într-o notă publicată pe site-ul său. Antrenorul portughez a semnat un contract, care îl va lega de club până la 30 iunie 2024. Mourinho este unul dintre cei trei antrenori care au reușit să câștige Liga Campionilor cu echipe din două țări diferite, Porto și Inter, o performanţă pe care a repetat-o și în Europa League, Porto și Manchester United. A câștigat de trei ori Premier League, cu Chelsea, și a câștigat campionatele naționale din Italia, cu Inter, din Spania, cu Real Madrid, și din Portugalia cu Porto, de două ori. ”Suntem încântați să-l întâmpinăm pe José Mourinho în familia As Roma”, au declarat președintele Dan Friedkin și vicepreședintele Ryan Friedkin.
”José este un campion care a câștigat trofee la toate nivelurile și va asigura un leadership și o experiență extraordinară pentru proiectul nostru ambițios. Angajamentul lui José reprezintă un mare pas înainte în construirea unei mentalități câștigătoare, solide și durabile în clubul nostru” – a adăugat Friedkins.
„Când José ne-a anunţat că este disponibil, am profitat imediat de ocazie pentru a vorbi cu unul dintre cei mai buni antrenori din toate timpurile”, a declarat Tiago Pinto, directorul general al zonei sportive.
„Am fost impresionați de dorința sa de a câștiga și de pasiunea pentru jocul de fotbal: pentru el nu contează trofeele câștigate în cariera sa, deoarece este concentrat mereu pe următorul. Are cunoștințele, experiența și leadershipul necesar pentru a concura la toate nivelurile. Suntem ferm convinși că José va fi antrenorul perfect pentru proiectul nostru atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Cu viziunea și ambiția lui Dan și Ryan, vom construi bazele unui nou As Roma” – a adăugat directorul portughez.
”Mulțumesc familiei Friedkin pentru că m-au ales să conduc acest mare club și pentru că m-au integrat în viziunea lor”, a declarat Josè Mourinho, următorul antrenor al As Roma potrivit anunțului oficial al clubului.
„După ce m-am confruntat cu proprietarii și cu Tiago Pinto, am înțeles imediat cât de mare este ambiția acestui club. Această aspirație și această unitate sunt cele care m-au motivat întotdeauna și împreună vrem să construim un parcurs câștigător, în anii următori. Pasiunea incredibilă a suporterilor romani m-a convins să accept propunerea și abia aștept să încep sezonul viitor. În același timp, îi fac lui Paulo Fonseca cele mai bune urări și cer presei să înțeleagă că voi face declarații doar la vremea potrivită. Daje Roma!” – a spus noul antrenor al Giallorossilor. (www.rainews.it – 4 mai)/cpaunel/vdraguta