Şcoala se reia cu respectarea măsurilor sanitare, după patru săptămâni de vacanţă

Realizator: Elevii revin de miercuri la școală după patru săptămâni de vacanță. Doar cei din clasele a VIII-a și a XII-a care vor susține examenele se întorc la cursuri săptămâna viitoare. Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat care sunt scenariile care se vor aplica până la sfârșitul anului școlar.
Sorin Cîmpeanu: Vor reveni la școală absolut toți elevii din învățământul primar, inclusiv clasa pregătitoare, plus copiii din grădinițe. Este vorba de peste 1.400.000 de copii. De asemenea, se adaugă elevii din școlile speciale. Este vorba de 185 de școli speciale, în care învață peste 27.000 de copii. Nu vor putea merge la școală, din păcate, deocamdată, cu prezență fizică, în localitățile în care rata de infectare este peste 1 la mie, elevii claselor a V-a, a VI-a și a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a. Aceștia vor învăța online până când rata de infectare și campania de vaccinare vor permite prezența fizică.
Reporter: Amintim că atât elevii, cât și personalul din unitățile de învățământ trebuie să respecte măsurile sanitare impuse de pandemie, anume: să poarte mască și să păstreze distanțarea atunci când participă la ore./rpatulea/pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 5 mai)