Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a vaccinat cu ser AstraZeneca, din lotul donat de România

Realizator: Radu Andrei Tudor – Președintele Republicii Moldova s-a vaccinat vineri. Maia Sandu s-a imunizat cu ser AstraZeneca din lotul donat de România. De altfel, la Chișinău a ajuns o nouă tranșă de vaccinuri trimise de la București, parte a ajutorului promis de președintele Klaus Iohannis. În exclusivitate la TVR, președintele Maia Sandu a mulțumit României pentru întregul sprijin acordat de țara noastră.
Reporter: Președintele Maia Sandu s-a vaccinat împotriva COVID-19 la Policlinica de Stat din Chișinău și vrea ca gestul să fie un exemplu pentru toți cetățenii:
Maia Sandu: Eu mi-am administrat astăzi prima doză de vaccin și sunt aici pentru ca să îi încurajez pe toți cetățenii Republicii Moldova care încă nu s-au vaccinat să facă acest lucru. Este foarte important. Mulți dintre noi am pierdut oameni dragi în această pandemie și mai mulţi au pierdut venituri.
Reporter: Republica Moldova s-a confruntat cu o situație disperată în sistemul sanitar cauzată de pandemia de coronavirus, însă situația s-a îmbunătățit în ultimele săptămâni pe măsură ce procesul de vaccinare a avansat.
Maia Sandu: Această pandemie ne afectează pe noi toți. Și dacă până acum am avut această problemă de acces limitat la vaccin, de acum încolo nu mai avem această problemă.
Reporter: Invitată aseară în exclusivitate în Telejurnalul orei 20:00 de pe TVR 1, la „Tema zilei”, Maia Sandu a declarat că România este prima țară pe care se sprijină Republica Moldova.
Maia Sandu: Vreau să folosesc această ocazie să mulțumesc frumos României, să mulțumesc frumos autorităților de la București pentru sprijinul enorm de care ne bucurăm. Am avut parte de acest sprijin, cum am spus, timp de trei decenii, dar mai ales acum în timp de pandemie.
Reporter: Astăzi la Chișinău au ajuns încă 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca donate de România. Până în acest moment Bucureștiul a trimis în Republica Moldova peste 300.000 de doze de vaccin, astfel că mare parte din procesul de imunizare se bazează pe serul donat de România./rpatulea/pvelisar

(TVR 1  – 7 mai)