Elevii din clasele terminale de gimnaziu și de liceu se întorc în sălile de cursuri

Realizator: Elevii din clasele terminale de gimnaziu și de liceu se întorc fizic la cursuri, indiferent de rata locală de infectare cu coronavirus, iar scăderea numărului de cazuri noi de COVID-19 face ca și mai mulți elevi să se întoarcă în clase – spune ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.
Sorin Cîmpeanu: Şcolile din 185 de localități vor avea șansa prezenței fizice, fără limitări, pentru toți elevii. Ne apropiem de 2,5 milioane față de 2,934 de milioane elevi. Nu putem să luăm o decizie, nu putem să formulăm o propunere de redeschidere a tuturor școlilor din România până când nu vom vedea care este rata de infectare, mai ales după sărbătorile pascale.
Realizator: Președintele Consiliului Național al Elevilor, Rareș Voicu, este de părere că școlile nu sunt suficient pregătite să își deschidă porțile.
Rareş Voicu: Spre deosebire de începutul semestrului al II-lea, acum există mai puţine localităţi care se află în carantină. Am observat şi decizia Ministerului Educației de a permite tuturor elevilor să meargă la şcoală în scenariul verde, însă marea problemă apare, de fapt, la respectarea măsurilor de siguranță în şcoli. Avem, din păcate, la acest moment unităţi de învăţământ în care nu se respectă întru totul măsurile de siguranţă și se pot transforma chiar în focare de infecţie. Premisa de la care noi plecăm a fost precauţia. Să redeschidem şcolile cu siguranţă, că asta ne dorim cu toţii, dar asigurându-ne de respectarea tuturor măsurilor./rpatulea/pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 mai)