Spania a lansat o nouă campanie turistică

Mai multe ţări europene fac ultimele demersuri, pentru a redechide graniţele şi a-i primi pe turişti chiar de săptămâna aceasta. Autorităţile din Grecia şi din Italia, țări puternic turistice, spun că sunt pregătite pentru noul sezon estival şi au intensificat vaccinarea personalului din acest sector grav afectat de pandemie. Și Spania îi aşteaptă pe călătorii din strănătate, având propria strategie, despre care ne spune mai multe corespondenta Radio România Actualități la Madrid, Annamaria Damian.
Reporter: Cu sloganul „You deserve Spain”, noua campanie turistică a Spaniei este menită să atragă în jur de 45 de milioane de turiști, care pot deja să își planifice vacanța pentru a veni de-a lungul verii, spune ministrul industriei și turismului, doamna Reyes Maroto.
Reyes Maroto: Spania este pregătită şi optimistă, pentru că am avansat în procesul de vaccinare și pentru că avem instrumente care garantează deplasările sigure. Avem deja turiști din Germania și Franța și sperăm să îi recuperăm pe cei care au vizitat Spania în anul 2019. Pentru certificatul digital verde care se pregătește la nivel european de implementare, începând din iunie, noi cerem să fie grăbită procedura, pentru că Spania este pregătită să îl folosească și vrem deja să îl punem în circulație. Spre deosebire de alte țări, care au anunțat că vor oferi teste gratuite turiștilor la sosire, Spania nu are un plan similar, deoarece costurile ar fi prea mari. Banii publici sunt destinați cu prioritate programelor sociale, plății șomajului tehnic, de exemplu şi ajutoarelor pentru creditele garantate de stat necesare sectorului turistic.
Reporter: „You deserve Spain” are ca obiectiv ruperea barierei psihologice create de pandemie, care ar putea opri dorința de a călători. De aceea Spania oferă încredere, siguranță și calitate, trei elemente fundamentale pentru liniște și odihnă, atât de necesare după o perioadă prea lungă de suferință./rjurubita/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 13 mai