Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situații de Urgență a decis relaxarea unor restricții

Bucureștenii, de astăzi, pot participa la mai multe evenimente, după ce în Comitetul  municipiului pentru Situații de Urgență a decis relaxarea unor restricții. Decizia a venit în urma menținerii ratei de infectare cu coronavirus sub 1,5 cazuri la mia de locuitori. Prefectul Capitalei, Alina Stoica, anunță măsurile care intră în vigoare de astăzi.
Alin Stoica: Sălile de spectacol vor funcționa cu capacitate de 50%, restaurantele la interior vor funcționa cu capacitate de 50%, pot fi organizate evenimente de tip drive-in, de asemenea, evenimente culturale în aer liber, cu până la 300 de participanți. În scenariul prevăzut în Ordinul comun al Ministerului Educației și Sănătății, copiii toți vor putea merge la școală în momentul în care rata de infectare scade sub 1 la mie. Deocamdată, suntem în scenariul în care doar preșcolarii, ciclul primar și clasele terminale merg fizic la școală, restul elevilor învață online.
Realizator: În ceea ce privește școlile din întreaga țară, elevii din alte 200 de localități ar putea să se întoarcă în bănci de săptămâna viitoare, în urma scăderii ratei de infectare. O decizie în acest sens va fi anunțată în cursul zilei – a declarat ministrul educației, Sorin Cîmpeanu./lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 mai