Exerciţii NATO cu forţele speciale

România este luna aceasta scena unui exercițiu NATO de amploare, Defender Europe 2021, care va testa capacitatea de reacție a țării noastre în cazul celor mai rele scenarii. Ieri la Marea Neagră a avut loc o demonstrație de forță a trupelor speciale, se instruiesc să intervină cât mai rapid în cazul în care navele noastre ar cădea în mâna inamicilor.
Reporter: Şase scafandrii sar dintr-un elicopter Puma naval direct în mare. Conform scenariului, au informații că la aproximativ un kilometru inamicii au pus stăpânire pe o navă. După ce s-au făcut nevăzuţi şi au asigurat calea liberă, colegii lor militari din bărcile de mare viteză s-au grăbit să urce pe nava sechestrată. Într-un caz real au la dispoziţie cel mult două minute pentru asalt. După ce s-au asigurat că nu mai este niciun inamic care să tragă asupra lor, militarii de la Forțele Speciale se pregătesc să intervină în punctul cheie al acestui exercițiu, locul în care se află o persoană ținută ostatic.
-: Echipa de asalt a urcat la bordul obiectivului; terminat!
-: Echipa de lunetişti, împreună cu elicopterul, practic, siguranţează din aer şi execută foc asupra celor care se află pe bord, astfel încât să păstreze siguranța echipei care se infiltrează, respectiv, echipa de asalt de la bordul /…/ Da, se răspunde cu foc în cazul în care suntem atacați.
Reporter: La acest exercițiu militarii noștri se antrenează cot la cot cu faimoșii militari de la Navy SEALs din Marina americană, dar și cu militari din Spania și Georgia./atataru

DIGI 24 TV – 14 mai