Metroul din Moscova va lansa plata pentru călătorii prin sistemul Face Pay

Până la sfârșitul acestui an, toate stațiile de metrou din Moscova intenționează să introducă o modalitate inovativă de plată a călătoriei, folosind recunoașterea facială, prin intermediul sistemului Face Pay, relatează Agenţia de presă RIA NOVOSTI, citând declaraţiile viceprimarului capitalei ruse responsabil de domeniul transporturi, Maksim Liksutov.
„Până la sfârșitul anului 2021, dorim să lansăm sistemul de plată Face Pay în absolut toate staţiile de metrou, fără nicio excepție”, a declarat Liksutov, citat de Agenţia de presă RIA NOVOSTI. El a menționat că sistemul Face Pay este testat de câteva luni în unele stații de metrou din Moscova.
”Angajații noștri și partenerii serviciului, care au creat sistemul Face Pay, au devenit participanți în grupurile de testare. Testarea a fost realizată prin metoda focus grup. Ei au dat datele lor biometrice, au la dispoziţie un card bancar, iar atunci când treceau prin turnichet, banii erau retraşi de pe card”, a explicat viceprimarul responsabil de domeniul transporturi. El a specificat că, atunci când are loc recunoașterea facială, sistemul retrage banii de pe cardul special creat în acest scop numit Troika sau de pe un card bancar, în decurs de o secundă și jumătate, și permite accesul la metrou. Potrivit lui Liksutov, Face Pay va deveni un alt serviciu extrem de convenabil pentru călători, dar nu va fi unul obligatoriu. Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat că atât metroul subteran, cât și cel de suprafață din capitala Rusiei va fi dezvoltat, în următorii ani./vdraguta/atataru

www.russian.rt.com – 14 mai