Coridoarele verzi de vaccinare împotriva COVID-19 funcţionează în Bulgaria şi în zilele de weekend

Coridoarele verzi de imunizare împotriva COVID-19, deschise în Bulgaria în vederea vaccinării în masă a populaţiei, continuă să funcţioneze şi în timpul zilelor de weekend. Programarea prealabilă pentru vaccinare nu este necesară. La spitalul Aleksandrovska din Sofia, doritorii se pot imuniza până la orele 17:00, cu vaccinurile AstraZeneca, Pfizer şi Moderna.
De la primele ore ale dimineţii de sâmbătă a fost deschis Centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Militar din capitala bulgară, unde se administrează vaccinul produs de Moderna, până la prânz.
În zilele de sfârşit de săptămână, funcţionează şi centrele de vaccinare de la Spitalul de urgenţă „N.I.Pirogov” din Sofia, cu program între orele 08:30 – 17:30. Portalul unic care furnizează informaţii legate de evoluţia pandemiei de coronavirus în Bulgaria precizează că spitalul Pirogov a redus preţul testelor PCR, pentru ca acestea să fie cât mai accesibile pentru pacienţii cu simptome ale infecţiei cu virusul SARS-CoV-2./ddaniela/ilapadat

(www.dariknews.bg – 15 mai)