Elevii bucureșteni ar putea reveni în bănci de miercuri

Rata de infectare în București a scăzut astăzi pentru prima dată sub 1 la mia de locuitori, potrivit datelor oficiale, iar în aceaste condiții elevii din capitală s-ar putea întoarce la școală cel mai devreme miercuri.

De altfel, miniștrii educației și sănătății vor da astăzi un ordin comun prin care se renunță la a avea ca unică referință ziua de vineri pentru scenariul în care vor funcționa școlile întreaga săptămână viitoare. Precizarea a venit din partea ministrului educației, Sorin Cîmpeanu, care spune că o decizie va fi luată de comitetul municipal pentru situații de urgență.

Sorin Cîmpeanu: Practic, ne putem raporta la ziua în care se modifică incidența ratei de infectare în raport cu pragul de 1 la mie. În contextul specific al acestei zile, ordinul, după semnare, va putea fi publicat în Monitorul Oficial în cursul acestei seri.

Sperăm să avem și mâine o confirmare pentru trendului descendent al ratei de infectare în București. În acest fel, elevii ar putea să revină la școală – e vorba de elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-, a IX-a, a X-a, a XI-a, din București, începând de miercuri cel mai devreme./gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 mai