În platforma Rabla pentru Electrocasnice a fost depăşit pragul de 100.000 de conturi create de cetăţeni

A fost depăşit pragul de 100.000 de conturi create de cetăţeni în platforma Rabla pentru Electrocasnice, a anunţat Ministerul Mediului pe pagina sa de Facebook. Conturile pot fi create până joi, la miezul nopţii. Detalii despre program, aflăm de la Constanţa Comănici.

Reporter: Sunt trei etape în care vor fi selectate echipamentele dorite: în prima, mașinile de spălat, rufe sau în vase și frigiderele stau congelatoarele, în etapa a doua, televizoarele, laptopurile și tabletele, iar în ultima, aparatele de aer condiționat, uscătoarele de rufe și aspiratoarele.

Programul Rabla pentru Electrocasnice a început la sfârșitul săptămânii trecute, cu perioada de înscriere a persoanelor fizice. La sesiunea din acest an, modalitatea de accesare a programului a fost revizuită, astfel încât persoanele fizice să poată beneficia de oportunitatea de a se înscrie și de a obține unul sau mai multe vouchere.

În paralel, în aplicația informatică se pot înscrie și comercianții. Anul acesta vor fi acordate sume între 200 – 400 de lei, în funcție de aparat. Bugetul alocat este de 75 de milioane de lei, aproape dublu față de sesiunea din 2019./geftene/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 mai