Întâlnire a liderilor partidelor din coaliţie pentru a discuta forma PNRR

Realizator: Liderii partidelor din coaliţia de guvernare s-au reunit în această seară pentru a discuta despre forma PNRR care urmează să fie prezentat Comisiei Europene. Înainte de şedinţă, premierul Florin Cîţu a precizat că urmează să se întâlnească oficial şi cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, pentru a discuta despre proiectele prevăzute în document. Anterior, liderul PNL, Ludovic Orban, afirma că social-democraţii nu ar trebui să condiţioneze votul lor asupra ratificării unui tratat european de dezbaterea PNRR în parlament:
Ludovic Orban: PNRR nu poţi să-l aprobi în parlament, PNRR este în discuţii, în negocieri, este foarte complicat să facă obiectul unei dezbateri parlamentare. Îi îndemn pe toţi parlamentarii să înţeleagă că nu pot să-şi bată joc de toţi cetăţenii din UE, inclusiv de cetăţenii români, încercând să şantajeze cu neparticiparea de la votul de ratificare al tratatului.
Realizator: Liderul PSD, Marcel Ciolacu, i-a cerut premierului liberal să discute despre PNRR şi să prezinte documentul în parlament. În caz contrar, parlamentarii PSD refuză să voteze ratificarea unui tratat european pentru care este nevoie de majoritate calificată./lcoman/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 mai)