Calificarea României în finala Eurovision se va decide astăzi, în direct la TVR

• Prima semifinală a concursului se difuzează în această seară, în direct şi în exclusivitate la TVR 1, TVR Internaţional şi online pe TVR+, începând cu ora 22.00
• Fanii din 18 țări au posibilitatea să voteze România de până la 20 de ori de pe același număr de telefon

Doar câteva ore ne mai despart de prima semifinală Eurovision 2021, cea în care românii de pretutindeni vor trăi emoția intrării în concurs a reprezentantei noastre, Roxen, cu piesa “Amnesia”. Calificarea României în finala din 22 mai se va decide astăzi, în direct pe TVR 1, TVR Internațional și TVR+, începând cu ora 22.00.

România intră în competiție pe poziția 13, alături de Australia, Azerbaidjan, Belgia, Croația, Cipru, Irlanda, Israel, Lituania, Malta, Macedonia de Nord, Norvegia, Rusia, Slovenia, Suedia și Ucraina.

Fanii din cele 16 ţări repartizate în a doua semifinală şi cei din Regatul Țărilor de Jos, Germania şi Italia decid, alături de juriile de specialitate, cine va merge în Marea Finală.
În această seară, fanii (cu exceptia celor care locuiesc in Romania) vor putea vota piesa interpretată de Roxen – “Amnesia” de până la 20 de ori de pe același număr de telefon, sau prin aplicația de pe siteul oficial al concursului: www.eurovision.tv

Conform regulamentului Eurovision, românii de acasă nu au dreptul să voteze pentru reprezentanta țării noastre, deci votul românilor din străinătate este cel care poate înclina balanţa calificării României în marea finală. Voturile primite de la publicul din străinătate vor conta în proporţie de 50%, restul de 50% fiind decizia juriilor din fiecare ţară.

Tot ce au de făcut cei care vor să susţină România este ca, în perioada alocată votării (care se va deschide imediat după încheierea prezentării celor 16 piese), să voteze 13 (numărul alocat României) la telefon, prin SMS sau prin aplicaţia de pe site-ul oficial al concursului: https://eurovision.tv/app.

Numerele de telefon şi SMS şi tarifele aferente vor fi afişate în fiecare ţară televiziunea publică ce transmite concursul, dar le puteţi găsi şi online, pe portalurile tvr.ro, eurovision.tvr.ro sau pe pagina oficială facebook.com/eurovision.romania.
Fanii din România își pot vota favoriții prin SMS la numărul 1399 (număr cu tarif special: 1,19 euro/SMS), de până la 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon.

RADOR – 18 mai