Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a vorbit despre o posibilă cooperare cu România, în regiunea Mării Negre

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a vorbit azi despre o posibilă cooperare cu România, în regiunea Mării Negre, o zonă tensionată în ultima vreme de manevre militare ruseşti, considerate o ameninţare pentru flancul estic al NATO.

Potrivit corespondentului RRA la Moscova, Alexandr Beleavski, comentariile liderului de la Kremlin au fost făcute cu ocazia acreditării noului ambasador al României.

Reporter: Noul ambasador al României la Moscova, Cristian Istrate, a prezentat scrisorile de acreditare președintelui Vladimir Putin, alături de alți 22 de noi şefi de misiuni diplomatice, în cadrul unei ceremonii care s-a încheiat cu puțin timp în urmă la Kremlin. În mod tradițional, președintele Putin s-a referit, pe scurt, și la relațiile dintre Rusia și fiecare din cele 23 de țări, între care și România.

Vladimir Putin: Sperăm în dezvoltarea unor relații reciproc avantajoase cu România. Suntem gata să lucrăm împreună pentru activizarea legăturilor politice economice umanitare. Există un potențial bun de cooperare în problematica regiunii Mării Negre.

Reporter: La ceremonia care s-a desfășurat în sala Sfântul Alexandru a Palatului Mare al Kremlinului și a fost televizat în direct au asistat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov şi asistentul pentru politica externă al președintelui Putin, Iuri Uşakov.#HUN/aburtica/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 18 mai