Reprezentanţii AUR vor sancţionarea persoanelor fizice sau firmelor care îi discriminează pe cei care nu s-au vaccinat anti-COVID

Reprezentanţii AUR vor să promoveze în Parlament un proiect de lege prin care să fie sancţionate persoanele fizice sau firmele care, spun ei, îi discriminează pe cei care nu s-au vaccinat anti-COVID-19.

Copreşedintele partidului, Claudiu Târziu, susține că măsurile care prevăd accesul persoanelor vaccinate în anumite locuri publice, în instituţii, la spectacole sau la întreceri sportive sunt inadmisibile.

Claudiu Târziu: Știm foarte bine că vaccinarea este un act medical neobligatoriu, pe care trebuie să-l primești în mod voluntar. Din această pricină, propunem acest proiect de lege care prevede o serie de sancțiuni pentru persoane fizice și juridice care trec la discriminări ale persoanelor care nu s-au vaccinat. De asemenea, ne vom opune introducerii acelui așa-zis pașaport de vaccinare, care îți oferă anumite facilități, în opinia celor care îl propun, dar care de fapt limitează libertățile celor care nu vor să se vaccineze.

Realizator: Vă reamintim că în această perioadă, Comisia Europeană, Parlamentul European şi statele membre ale Uniunii discută despre introducerea, cel mai probabil de la începutul lunii iulie, a unui certificat verde digital care să ateste că o persoană a fost vaccinată împotriva coronavirusului, a trecut printr-o infecţie cu virusul sau are un test negativ pentru SARS-CoV-2. Certificatul verde a fost conceput pentru a facilita călătoriile în spaţiul european.#HUN/rjurubita/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 19 mai