Nemulţumiri ale sindicaliștii de la STB

Realizator: Sindicaliștii de la Societatea de Transport București (STB) avertizează că bugetul de 1,1 miliarde de lei alocat anul acesta nu poate asigura menținerea în circulație a întregului parc de autobuze și tramvaie, iar călătorii vor aștepta mai mult în stație. Președintele Sindicatului STB, Vasile Petrariu, care este și consilier în Consiliul General al Municipiului București din partea PSD, spune că nu sunt bani suficienți nici pentru modernizarea liniilor de tramvai pe care vor circula cele 100 de tramvaie noi, care vor veni treptat din 2022, iar piesele de schimb nu se cumpără noi, ci să iau de pe vehiculele vechi.
Vasile Petrariu: Se va mări intervalul de succedare între vehicule. Din păcate va fi afectat și confortul – mă refer la igienizare, curățenie – și, nu în ultimul rând, vorbim și de probleme tehnice, partea tehnică.
Reporter: Reparații, înlocuiri, mentenanță?
Vasile Petrariu: Corect, pentru că lipsa bazei materiale, ceea ce deja se prefigurează, avem deja probleme din acest punct de vedere, pentru că am început să luăm iarăși piese și materiale de pe vehicule care rămân în unități. Ţinând cont şi de pandemie ar fi trebuit să existe mult mai multe vehicule în traseu, pentru că acum, mai mult ca oricând, pentru a păstra și această distanțare.
Realizator: Reporterul Alex Lancuzov reamintește că acum câteva zile STB a lansat un serviciu de monitorizare prin GPS a autobuzelor pentru a optimiza traficul transportului public și pentru a micșora timpul de așteptare în stație. Noul contract pentru delegarea serviciilor de transport în comun între STB și Asociația de Dezvoltare pentru Transport București – Ilfov este în dezbatere publică și va fi semnat pentru o durată de 10 ani – a spus vineri primarul general, Nicușor Dan./pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (21 mai)