Pe 24 mai debutează pregătirile Iuliei Peresild și a regizorului Şipenko pentru primul film realizat în spaţiu, la bordul ISS

Actrița Iulia Peresild și regizorul Klim Şipenko, care vor participa la realizarea primului film filmat în spaţiu, la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS), în luna octombrie a acestui an, vor începe pe 24 mai pregătirile pentru acest zbor, menționează Roskosmos, pe site-ul instituţiei.
„Regizorul Klim Şipenko și actrița Iulia Peresild, precum și dublurile lor, Aleksei Dudin și Alena Mordovina, vor începe antrenamentele pe 24 mai”, se precizează în comunicatul remis de Roskosmos. Programul lor de antrenament va fi diferit de programul aplicat în cazul cosmonauților profesioniști. Actriţa din Rusia, Iulia Peresild, care va fi protagonista primului film realizat în spaţiu, va efectua aceste antrenamente, înainte de plecarea ei la bordul Stației Spațiale Internaționale, ISS, pentru a filma pelicula „Provocarea”. Actrița Iulia Peresild și regizorul rus Klim Şipenko au fost selectați pentru primul film realizat în spaţiu, intitulat ”Provocarea”, la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS), a anunţat Serviciul de presă al Roscosmos.
„Pe baza unor rezultate în urma testelor şi a unei selecții medicale şi psihologice riguroase și a unui casting, s-a decis recomandarea Iuliei Peresild și a lui Klim Şipenko, pentru a face parte din echipa principală de filmare, iar Alena Mordovina și Aleksei Dudin, vor face parte din echipa de rezervă”, susţine Roscosmos, în comunicatul remis presei. După cum se mai menționează în comunicat, începutul expediției la bordul vehiculului de transport Soiuz MS-19 este programat pentru data de 5 octombrie, iar lansarea va avea loc de pe cosmodromul Baikonur, din Kazahstan, închiriat de Rusia pentru lanzări spaţiale. De menţionat că Agenţia Spaţială Rusă Roscosmos a anunţat în luna septembrie 2020 că Roskosmos, Channel One și Studioul Yellow, Black and White vor realiza un lungmetraj în spațiu, pentru prima dată în istorie. Rusia va trimite o echipă în spațiu pentru a turna acolo primul film.
(www.russian.rt.com – 21 mai)/vdraguta/sdm2