Proiectul „Străzi deschise” în Bucureşti

Realizator: De weekendul viitor şi până în 17 octombrie, Primăria Capitalei va relua proiectul „Străzi deschise”, în care zone din centrul Bucureştiului vor deveni pietonale în zilele de sâmbătă şi duminică – a precizat astăzi primarul general, Nicuşor Dan:
Nicuşor Dan: E vorba de şapte zone din centrul Bucureştiului: Bulevardul Kiseleff care se continuă cu Calea Victoriei, până la Dâmboviţa. Aceste zone vor fi deschise în fiecare weekend, până în 17 octombrie, de sâmbătă, de la ora 11:00, până duminică la ora 21:00. În primul rând este o invitaţie pentru bucureşteni de a ieşi în aer liber, este un model pe care oraşele occidentale l-au experimentat, în al doilea rând, vrem să dăm posibilitatea comunităţilor locale din aceste cartiere de a organiza evenimente pe spaţiul public şi în al treilea rând, este un test pentru un program mai amplu, pe care vrem să-l facem anul viitor, în care să nu deschidem doar zone centrale, ci să deschidem zone din cartiere.
Realizator: Tot astăzi, primarul general, Nicuşor Dan, a anunţat că uşa mare a Primăriei Capitalei va fi deschisă pentru cetăţeni, ca urmare a scăderii numărului infectărilor confirmate cu SARS-CoV-2. /lcoman/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (21 mai)