Centru mobil de vaccinare în comuna Bălăuşeri, judeţul Mureş

Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a inaugurat astăzi, în comuna Bălăușeri, din județul Mureș, Caravana vaccinării în mediul rural, prin transformarea centrului mobil de pregătire a populației și personalului de intervenție într-un centru de vaccinare cu patru fluxuri.
Raed Arafat: Sunt foarte multe persoane în vârstă, vulnerabile, care cu greu pot să ajung la centrele de vaccinare dacă sunt organizate la distanță, cum sunt maratoanele vaccinării, cum avem acum unul la Sighișoara. Folosim Caravana de pregătire a populației aici şi am transformat-o în centru mobil de vaccinare cu patru fluxuri, iar microbuzele Inspectoratului pentru Situații de Urgență merg după un program prestabilit la casele oamenilor care s-au anunțat și-i aduc la punctul de vaccinare și după asta îi duc napoi acasă. Sunt și persoane care vin singure cu mașini proprii. Pandemia nu s-a terminat, dar ea poate să fie terminată dacă într-adevăr toată lumea se vaccinează, iar în țară avem nevoie de cel puțin 60%, 60 şi ceva la sută de oameni vaccinaţi.
Realizator: Centrul mobil pus la dispoziție de către DSU va fi amplasat mâine în localitatea Beica de Jos, din județul Mureș, între orele 10:00 și 16:00, iar toate persoanele care doresc se pot prezenta pentru imunizarea cu vaccinul Pfizer, fără a avea nevoie de programare, ne-a transmis corespondenta RRA Marcela German./amirea/sdm2

RRA – 22 mai