Măsurile de relaxare prevăzute pentru 1 iunie ar putea fi suplimentate

Realizator: Guvernul nu intenţionează să reducă măsurile de relaxare gândite pentru 1 iunie, dacă nu va fi atinsă ţinta de cinci milioane de persoane vaccinate, însă ar putea suplimenta aceste măsuri, dacă rezultatele vaccinării sunt peste aşteptări, a declarat astăzi premierul Florin Cîţu, prezent la centrul de vaccinare organizat la Circul Metropolitan din Bucureşti:
Florin Cîţu: Săptămâna viitoare vom prezenta măsurile care vor intra de la 1 iunie. Dar deja hotărârea CNSU aprobată, săptămâna trecută arată clar direcţia în care mergem. Dacă avem elemente, care să ne permită să venim şi cu alte relaxări, le vom face. Campania de vaccinare are un scop clar: să scăpăm de pandemie. Avem aceste ţinte, tocmai pentru a da predictibilitate campaniei de vaccinare. Am luat deja câteva măsuri înainte să ajungem la întâlnire, tocmai pentru că această campanie de vaccinare a mers mai bine decât ne aşteptam. Împreună cu echipa CNCAV şi ceilalţi, şi Ministerul Sănătăţii, ne gândim la măsuri pe care să le luăm pentru perioada următoare pentru a impulsiona campania de vaccinare. Una dintre ele este astăzi, în care toţi membrii guvernului au ieşit în stradă pentru a susţine campania de vaccinare. Vom avea şi săptămâna viitoare altele.
Realizator: Premierul a mai adăugat că trebuie accelerată campania de vaccinare în aşa fel încât măsurile de relaxare gândite pentru perioada următoare să poată fi aplicate cât mai rapid, a transmis reporterul RRA Iulian Olescu./lcoman/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (22 mai)