Ucraina începe vaccinarea cetăţenilor din teritoriile aflate sub ocupaţie

Ucraina va începe în curând să vaccineze anti-COVID-19 cetăţenii care locuiesc în zonele ocupate – a anunţat Ministerul Sănătății de la Kiev. Potrivit instituţiei, un lot de 500.000 de doze de vaccin chinezesc CoronaVac, care a ajuns în Ucraina la sfârșitul lunii aprilie, a trecut deja de controlul de laborator şi, pe 24 mai, autorităţile vor începe să distribuie dozele în regiuni.

Ministerul precizează că, prin decizia Comandamentului Operativ, acest lot va fi destinat inclusiv vaccinării cetățenilor ucraineni care se află pe teritoriile ocupate temporar. Vor avea prioritate la vaccin locuitorii de peste 65 de ani din republicile separatiste Doneţk şi Luhansk și din Crimeea.

Procesul de imunizare se va desfăşura în puncte speciale amenajate pe teritoriul regiunilor Doneţk, Luhansk și Herson. Ucraina a depăşit pragul de un milion de persoane vaccinate împotriva coronavirusului. Campania de imunizare în această ţară a început pe 24 februarie, vaccinurile administrate fiind Covishield (AstraZeneca de producție indiană), CoronaVac (produs de compania chineză Sinovac) şi Comirnaty (produs de Pfizer/BioNTech)./sdan/gpodea

www.rbc.ua – 22 mai