Președintele delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova, Siegfried Mureșan, a ajuns la Chișinău

Președintele delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova, europarlamentarul român Siegfried Mureșan, a ajuns la Chișinău pentru a efectua o vizită de două zile în Republica Moldova.

„Am ajuns la Chișinău. Acum mă apuc de treabă. Scopul e clar: modernizarea Republicii Moldova, apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană și cooperarea cu toți cei care împărtășesc aceste obiective”, a scris Siegried Mureșan pe pagina sa de Facebook.

Amintim că o delegație a Parlamentului European va efectua o vizită de două zile în Republica Moldova, în perioada 23-25 mai. Din delegație vor face parte deputatul european Siegfried Mureșan, președintele delegației Parlamentului European pentru Relațiile cu Republica Moldova, președintele și vicepreședintele delegației Parlamentului European la Adunarea parlamentară Euronest, Andrius Kubilius și Andrzej Halicki. În cadrul vizitei, delegația Parlamentului European va avea întâlniri cu președinta Maia Sandu, cu prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, cu guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu,, cu reprezentanții Comisiei Electorale Centrale.

De asemenea, delegația va avea întrevederi cu ambasadorii țărilor membre ale Uniunii Europene la Chișinău, precum și cu ambasadorii Statelor Unite și Regatului Unit în Republica Moldova.

Delegația Parlamentului European va mai avea întâlniri și cu reprezentanții societății civile și ai mediului de afaceri./csimion

www.radiochisinau.md – 23 mai