Radio România, laureat al premiilor APS 2020

Consiliul Asociației Presei Sportive (APS) a desemnat recent, în cadrul unei festivități care a avut loc online la Ministerul Tineretului și Sportului, laureații Premiilor APS pentru anul care a trecut, urmând ca premiile comunicate să fie decernate într-un moment în care întrunirile vor fi din nou posibile, iar APS va putea să organizeze o ceremonie în cadrul căreia laureaților să le fie oferite trofeele câștigate.

Laureata secțiunii Radio este Divizia Sport – Radio Timișoara, căreia i se recunoaște astfel activitatea desfășurată în cele trei decenii de existență, împlinite la 11 martie 2020. Premiul i-a fost înmânat corespondentului București al Radio Timișoara, Călin Vegheș.

Cel de al doilea premiu obținut de Radio România i-a revenit jurnalistului Gabi Bucur, de la Radio România Actualități, la secțiunea Tânăr jurnalist, Premiul Grigore Caracostea.

Ceilalți laureați ai anului 2020 au fost:

Emisiune TV, Premiul Emanuel Valeriu: GSP Live (Costin Ștucan și Remus Dinu);

Comentariu TV, Premiul Cristian Țopescu: Cosmin Băleanu și Bogdan Voina (Telekom Sport);

Presă scrisă, Premiul Ion Cupen: Radu Naum (Gazeta sporturilor);

Foto, Premiul Petru Fuchs: Alex Nicodim;

Blog sportiv, Premiul Teodora Maftei: Ion Alexandru (eurosport.ro);

Carte sportivă, Premiul Ioan Chirilă: Pompiliu Nicolae Constantin (pentru volumul Rapidismul);

Premiul Aurel Neagu, pentru întreaga carieră: Horațiu Sima;

Premiul Special APS: Emisiunea Replay (TVR).

Asociația Presei Sportive din România are o tradiție de aproape un secol (a luat ființă la 2 decembrie 1927), funcționează sub patronajul Casei Regale a României și este membră a Asociației Internaționale a Presei Sportive.